Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Moral i verksamhet : Ett etiskt perspektiv på företag och arbete
Isbn: 978-91-2712-278-9
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Moral i verksamhet : Ett etiskt perspektiv på företag och arbete

Vi lever i en tid då grundläggande värderingar på nytt omprövas. För somliga ger det en känsla av befrielse, för andra leder det till osäkerhet. Därför har etikdebatten kommit igång.

Att kunna hantera moraliska konflikter på ett konstruktivt sätt blir allt viktigare i arbetslivet. Moral i verksamhet handlar om hur man kan utveckla moralisk kompetens mot en bakgrund av skilda organisationstraditioner.

Författarna driver forskning Ideologi och norm vi FA-rådet, rådet för forskning om företag och arbete, i Stockholm.

Forskningsledare är Hans De Geer som docent i historia och professor i företagandets och arbetslivets historia vid företagsekonomiska institutionen, Stockholms universitet. Senaste bok: Arbetsgivarna – SAF i tio decennier (1992).

Tomas Brytting är ekonomie doktor och har som forskare sysslat med frågan om människan som organisationsutformare. Hans senaste utkomna bok var Organizing in the Small Growing firm (avhandling 1991).

Gunilla Silfverberg är filosofie magister och har varit chef för personalutbildningssektionen inom Arbetsmarknadsstyrelsen. Hon är doktorand vid teologiska institutionen vid Uppsala universitetet, och hennes avhandlingsprojekt behandlar individens privatmoral i förhållande till arbetslivets institutionaliserande etik.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone