Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Drömmen om den rena kommunikationen: diktskrivning som pedagogiskt arbete i gymnasieskolan
Isbn: 978-91-4402-494-3
Förlag: Studentlitteratur
Kategori:
Pedagogik
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Drömmen om den rena kommunikationen: diktskrivning som pedagogiskt arbete i gymnasieskolan

Drömmen om den rena kommunikationen bygger på en studie av ett lyrikskrivningsprojekt, Tankens Trädgård, som bedrivs vid tre gymnasieskolor i Skellefteå kommun. Projektet går i korthet ut på att alla elever i årskurs två varje år ges möjlighet att skriva dikter kring ett bestämt tema. Av det stora diktmaterial som flyter in väljer lärarna ut drygt hundratalet dikter som publiceras i en diktsamling. Den första samlingen utkom 1991 och bar titeln Om livet om döden om kärleken om meningen. Projektet avslutas varje år med en stor ”happening”, då de bästa dikterna läses upp och författaren belönas; dess drivkraft är drömmen om en ren kommunikation.

Denna studie handlar bland annat om hur man kan förstå projektet Tankens Trädgård, bakgrunden till det, om hur det utvecklats under åren, vilka ambitioner som funnits, pedagogiska idéer man kan skönja bakom projektet, hur det mottas av eleverna och hur lärarna ser på sin roll och på projektet.

Boken vänder sig bland annat till lärare och studerande vid lärarutbildningarna men också till andra med intresse för frågor kring undervisning och lärande.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone