Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Analfabeten som kunde räkna
Isbn: 978-91-6423-296-0
Förlag: Piratförlaget
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2013
Uppläsare: Björn Granath
Length: 14 timmar 22 minuter

Ljudbok

Analfabeten som kunde räkna

Hon började arbeta som femåring, blev föräldralös vid tio, överkörd vid femton. Ingenting tydde på annat än att hon skulle leva ett tag i sitt skjul i Sydafrikas största kåkstad och sedan dö, saknad av ingen. Om hon nu inte varit den hon var, men det var hon ju. Nombeko Mayeki var analfabeten som kunde räkna.

Ödet tillsammans med hennes talang för henne bort från Soweto, till internationell storpolitik, till andra sidan jordklotet, till två identiskt lika och väldigt olika bröder. Under resan lyckas hon reta upp världens mest fruktade säkerhetstjänst innan hon en dag finner sig själv instängd i skåpet till en potatisbil. Där och då är världen som världen känner den hotad.

IAnalfabeten som kunde räknagör Jonas Jonasson upp med fundamentalismen i alla dess former tillsammans med vanföreställningen om olika folks olika värde. Han gör det med humor och värme. Och slår en gång för alla hål på myten om att kungar inte nackar höns.

Analfabeten som kunde räknaär Jonas Jonassons andra roman, efter världssuccén medHundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone