Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag, Dante och miljonerna
Isbn: 978-91-2713-876-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: oktober 2013

E-bok

Jag, Dante och miljonerna

En historia om brott, lögner och livsfarlig dynamit! Helge är en banktjänsteman som bara tänker på karriären. När han var yngre drömde han om att bli uppfinnare, men nu är han chefernas favorit och expert på att placera kundernas pengar där de gör mest nytta för banken. Så når Helge sina nya drömmars mål och med svindyr portfölj får han gå till jobbet som bankdirektör. Men banken har blivit rånad och Helge är huvudmisstänkt! Efter en desperat flykt ner i en soptunna får Helge följa med sopbilen till stans tipp, där han träffar råttan Dante som tar honom under sina vingar. På tippen huserar ett odjur, och en skum uteliggarhund spionerar på Dantes hus. Och inte kan man väl ha en sopråtta till kompis när man egentligen är bankdirektör!


Helge vill inget hellre än att hitta den riktige rånaren, rentvå sitt namn och gå tillbaka till det fina jobbet. Men hos den trivsamma råttan Dante får han en chans att pröva sin barndomsdröm som uppfinnare och att gå barfota hela dagarna och leva av vad tippen ger. I Helge vaknar en gammal dröm, men är den lika stark som hans längtan efter pengar och en skinande banklokal?

Frida Nilsson (född 1979) är författare och översättare. Hon debuterade 2004 med Kråkans otroliga liftarsemester och har sedan dess bland annat utkommit med böckerna om Hedvig som är inspirerade av författarens egen uppväxt och utspelar sig i hennes barndomsby Hardemo. Apstjärnan, Jag, Dante och miljonerna och Jagger, Jagger är en svit fristående böcker med utanförskap som gemensamt tema. Hennes författarskap präglas av språklig lekfullhet och genreflexibilitet. Frida Nilsson har även hållit i teaterkurser för barn och skriver manus för radio och TV. Bland annat skrev hon 2012 års julkalender för radio: Siri och ishavspiraterna. Hon har även arbetat som programledare för barnprogrammet Hjärnkontoret och dubbat tecknad film. Hennes böcker är översatta till flera språk och Apstjärnan nominerades 2011 till det prestigefulla Deutscher Jugendliteraturpreis. 2013 nominerades hon till det franska litteraturpriset Prix Tam-Tam ”J’aime Lire”och hon vann även det nyinstiftade priset Les Olympiades. Hon har också belönats med BMF-plaketten 2004 och för Hedvig och Max-Olov nominerades hon till Augustpriset 2006.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone