Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Inga vänner utom bergen
Isbn: 978-91-7545-460-3
Förlag: Historiska media
Kategori:
Samhälle & politik Historia
Tillgänglig sedan: juni 2017

E-bok

Inga vänner utom bergen

Högaktuell läsning om kurdernas brokiga historia

»Läsvärd bok om kurdernas historia … Ingmar Karlsson har skrivit en bok som jag är övertygad om kommer att öka förståelse och intresse för detta folk som många av oss lever i en nära kontakt med även här i Sverige.« Dala-demokraten

Antalet kurder uppgår i dag till omkring 30 miljoner. Trots att de i årtusenden levt i ett område större än Sverige har de aldrig varit självständiga och är nu världens största folkgrupp utan egen stat.

Men kurdfrågan handlar inte bara om en minoritets kamp mot majoriteten och den passar heller inte in i ett enkelt schema av förtryckare mot förtryckta. Den är fylld av paradoxer krig mellan stammar, skilda språk, konkurrerande samhällssystem, idealistisk nationalism och separatism. Så hur ska man bäst angripa kurdfrågan och vad har egentligen kurderna fått utstå genom historien?

Inga vänner utom bergen skildrar diplomaten och Mellanösternexperten Ingmar Karlsson initierat kurdernas komplexa historia. Han beskriver bakgrunden till de nuvarande konflikterna i Kurdistan, ett område som sträcker sig över de turkiska, irakiska och syriska gränserna. Boken är ett måste för den som vill ha kunskap om dagens Mellanöstern.

Författaren och diplomaten Ingmar Karlsson har skrivit fler än tjugo böcker. För sitt författarskap har han utnämnts till teologie hedersdoktor vid Lunds universitet och filosofie hedersdoktor vid Linnéuniversitetet i Växjö. Ingmar Karlssons senaste bok, Roten till det onda (2016), har fått stor spridning och lysande recensioner.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone