Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Rättarens tid
Isbn: 978-91-8553-565-1
Förlag: Kalla Kulor Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Rättarens tid

Rättarens tid är den tredje delen om Uppsalapolisernas frustrerade kamp mot den organiserade brottsligheten. Berättelsen inleds med att ett kapat plan landar på Arlanda med en minst sagt udda kapare ombord. En lavinartad händelseutveckling startas och inom kort hotas vanliga människor i både Stockholm och Uppsala vilket försätter svensk polis och regering i rena utpressningssituationer. Samtidigt blir sambandet allt tydligare mellan den organiserade brottligheten och det nu två år gamla justitieministermordet. Trots stöd från Säpo och Rikskriminalen, mäktar Uppsalapolisen bara nätt och jämnt med att lösa brotten. Polisarbetet kantas av interna samarbetssvårigheter och att brott klaras upp beror istället på vissa polisers hjältemod.

Författarparet Broberg-Lundström fortsätter att hålla spänningen på topp när samhället drabbas av gränslös brottslighet. Intrigen är tät. Dramatiska händelser avlöses av nervkittlande jakter. Vid möten mellan poliser och kriminella tar berättelsen ofta en oväntad vändning.

Rättarens tid är den tredje delen i en berättelse där Iskallt våld och Ondskans väg inleder. De tre romanerna är i sig fristående, men berättar sammantaget en intensiv och actionfylld, i många stycken autentisk, historia om hur det grova kriminella våldet sprider sig i vårt land, hur det utmanar och angriper vår demokrati och hur svårt det är att skydda demokratin med demokratiska medel.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone