Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kan du vissla Johanna
Isbn: 978-91-8828-121-0
Förlag: Lilla Piratförlaget
Kategori:
6-9 år
Tillgänglig sedan: juni 2016
Uppläsare: Peter Öberg
Length: 30 minuter

Ljudbok

Kan du vissla Johanna

Berra önskar sig en morfar – en som man kan älska, som bjuder på kaffe och som kan lära en vissla. Som tur är vet hans vän Ulf ett ställe som är fullt av gamla gubbar. På ålderdomshemmet hittar de en ensam farbror som heter Bertil och visst kan han tänka sig att vara morfar! Berra och Uffe får berätta vad man gör som morfar, och Berras nya morfar försöker lära honom att vissla.

Kan du vissla Johanna är en älskad klassiker! Varje jul samlas familjer runt om i landet för att titta på filmatiseringen av den prisbelönta boken, med Per Oscarsson i rollen som Berras nya morfar. 

Ulf Stark är en av Sveriges största barn- och ungdomsförfattare som 1984 slog igenom med Dårfinkar och Dönickar. Kan du vissla Johanna kom ut för första gången 1992 då den nominerades till Augustpriset och strax där efter filmatiserades. Flera av Ulf Starks böcker har illustrerats av Anna Höglund och tillsammans har de tilldelats priser som Heffaklumpen och Deutscher Jugendliteraturpreis.

Kan du vissla Johanna är en fin berättelse om vänskap mellan generationer, kärlek, liv och död som aldrig upphör att fängsla och som passar såväl unga som gamla läsare.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone