Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det växte ett träd i Brooklyn, del 2
Isbn: 978-91-8834-588-2
Förlag: Bookmark Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2017

E-bok

Det växte ett träd i Brooklyn, del 2

EN UNG KVINNAS FÖRTVIVLAN, MOD OCH DRÖMMAR

BROOKLYN 1916: Julen då Francies pappa dör faller ingen snö över Williamsburg. Gatorna är grå, vinterkläderna för tunna och hennes mamma väntar ett nytt syskon.

Fjorton år gammal tvingas Francie att sluta skolan för att försörja familjen. Ändå vägrar hon att släppa hoppet om att kunna utbilda sig och bli författare.

Med okuvlig nyfikenhet arbetar hon sig upp från det smutsiga fabriksgolvet till en tidningsredaktion på Manhattan. Innan hon drabbas av kärleken – det kanske allra största hindret för fortsatta studier …

DET VÄXTE ETT TRÄD I BROOKLYN är en slagfärdig och underhållande uppgörelse med en tid som ville sätta kvinnor på plats. Genom den unga Francies orädda blick får vi ta del av ett svunnet New York – på ett sätt som känns viktigt för våra egna liv.

”Starka kvinnor i flera generationer … En berättelse på tröskeln till framtiden.” – Göteborgs-Posten

”En klassiker!” – Dagens Nyheter

”Här ligger en pärla och väntar på nyupptäckt.” – Tidningen Tara

”En av århundradets bästa böcker.” – New York Public Library

Betty Smith (1896–1972) växte upp under liknande omständigheter som bokens Francie. Hon gifte sig tidigt, läste vid universitetet samtidigt som hon skötte hem och barn och debuterade inte förrän hon skilt sig från sin första make 1943. Debutromanen höjdes omedelbart till skyarna och gjorde succé som storfilm inom loppet av ett par år. Det växte ett träd i Brooklyn har sedan dess blivit tv-serie, och boken har fått klassikerstatus i amerikanska hem. Betty Smith hann skriva ytterligare tre hyllade romaner och förärades både Rockefeller Fellowship och Dramatists Guild Fellowship för sina dramatiska verk.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone