Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Peter Pan
Isbn: 978-91-7645-386-5
Förlag: Modernista
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: december 2018

E-bok

Peter Pan

Alla barn blir vuxna. Utom ett - Peter Pan. Han är en busig och äventyrlig pojke som kan flyga och håller till i det magiska Aldriglandet där han umgås med sjöjungfrur, pirater och älvor. En kväll flyger Peter Pan in genom fönstret till de tre syskonen Wendy, Michael & John Darlings sovrum i London för att leta efter sin borttappade skugga. Det blir startskottet för ett fantastiskt äventyr där Peter Pan och hans nya vänner får stifta bekantskap med den pyttelilla älvan Tinker Bell, de borttappade pojkarna och, inte minst, den elake superskurken kapten Krok.

Megaklassikern Peter Pan är en tidlös saga om fantasi och eskapism, inspirerad av författaren J. M. Barries eget liv som adoptivpappa åt fem pojkar. Här i en ny, påkostad presentutgåva med den hyllade illustratören Peter Uchnár teckningar.

J. M. BARRIE [1860-1937] var en skotsk författare, mest känd för sina böcker om Peter Pan. Vid sin bortgång överlät han rättigheterna till Peter Pan-böckerna till barnsjukhuset Great Ormond Street Hospital for Children i London, något som fortfarande bidrar till en stor del av sjukhusets finansiering.

PETER UCHNÁR [f. 1970] är en slovakisk konstnär och illustratör, flerfaldigt prisbelönt både i Slovakien och utomlands. Bland utmärkelserna kan nämnas The Golden Feather, och nomineringarna till det prestigefyllda Hans Christian Andersen-priset 2010 och 2016.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone