Jump to content
Cover for Och hjärtat, det var mitt
Isbn: 978-95-2333-206-5
Publisher: Förlaget M
Category:
Memoirs & Biography Literary essays
Accessible since: January 2019

E-book

Och hjärtat, det var mitt

BELÖNADES MED SVENSKA YLES LITTERATURPRIS 2018!


Och hjärtat, det var mitt
 är en personlig essäbok om att leva skrivande och att skriva för att känna sig levande. Framförallt är det en berättelse om att försöka förverkliga en dröm, om att äntligen säga allt, precis som det känns allra längst inne i hjärtat.

Den första januari 2015 flyttade förläggaren och filmkritikern Sara Ehnholm Hielm till Rom, bakfull efter en glammig 50-årsfest och med sin man som chaufför. Året i Rom var vikt för att skriva, det var utgångspunkten.

Med tillvaron i Rom som ram får vi följa den sköra skrivprocessen: ibland omöjlig, ibland lustfylld. Stundvis är det som om solen och värmen står i vägen för drömmen om att skriva. Skrivandet blir en kamp mot tiden, en process där varje skrivet ord är ett steg närmare flytten tillbaka till Finland och den ultimata skräcken: att inte lyckas slutföra projektet. Vardagen kommer också i vägen: en gammal hund som knappt orkar gå, ett barn som vill bryta sig loss och bli sin egen.

Läsningen blir ett andrum vid sidan av skrivandet, ett underbart varande i andras berättelser som slukar och kapslar in. Elena Ferrantes krångliga väninneförhållanden, Karl Ove Knausgårds dotters födelse, Chris Kraus kärleksbrev ochLena Anderssons Ester som är olidligt irriterande men förvånansvärt lätt att känna igen sig i.

 
 

"Och hjärtat, det var mitt är en vildvuxen, intensiv och utlämnande samling texter som beskriver vådan av att skriva fram sina konturer som människa. De många lysande formuleringarna lockar till understreckningar." -SVENSKA YLELog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone