Jump to content
Cover for Ön (Hulda Hermannsdóttir, del 2)
Isbn: 978-91-7781-894-6
Publisher: Modernista
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: April 2019

E-book

Ön (Hulda Hermannsdóttir, del 2)

Andra boken i succéserien om Hulda Hermannsdóttir

Utanför Islands södra kust ligger den isolerade ön Elliaey. En plats känd för sin vackra, oförlåtande terräng - och där det är lätt att försvinna...

När en grupp vänner reser till ön för att tillbringa tid tillsammans i en jaktstuga och en av dem aldrig återvänder, hamnar utredningen på Hulda Hermannsdóttirs bord. Hulda befinner sig på toppen av sin karriär och är fast besluten att lösa mysteriet. Kan det finnas en koppling till mordet på en ung kvinna tio år tidigare ute på Västfjordarna? Rör sig en mördare runt landets karga utposter? Hulda påbörjar en resa för att avslöja öns isande hemligheter. Hon måste söka sanningen i det mörka landskapet samtidigt som hon hemsöks av händelser i sitt eget förflutna.

RAGNAR JÓNASSON [f.1976] är det senaste stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, redan översatt till engelska och franska och internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Förra året kom Mörkret [Dimma] den första boken om kriminalinspektör Hulda Hermannsdóttir - ut på svenska. Ön är den andra boken i serien.

»En ovanligt intressant deckare.« Lotta Olsson, DN om Mörkret


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone