Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Postkuppen i Haderslev
Isbn: 978-87-1197-891-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Postkuppen i Haderslev

Den 18 september 1976 00.55 ringde telefonen hos vakthavande kriminalpolisen i danska Haderslev. Det var stadens postmästare på andra sidan luren, som med ett bekymrat tonfall berättade att en av de värdepostsäckar som de sänt ut tidigare inte nått sitt mål. Värdet av innehållet i säcken beräknades uppgå till hisnande 604 000 danska kronor i den tidens valutakurs.

I den lilla staden Haderslev kände de flesta varandra vid förnamn, och polisen började genast undersöka om det var någon av stadens invånare som var skyldig. Gärningsmannen, eller gärningsmännen hade haft information om värdepostsäcken och dess transport innan rånet, därför börjar polisen undersöka postens anställda. Men gärningsmännen ligger steget före, och utredningen blir mer komplicerad än vad polisen kunnat ana när de måste ta hjälp av kollegor från andra länder för att få fast tjuvarna.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone