Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jag såg henne först
Isbn: 978-91-7723-799-0
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

Jag såg henne först

Magnus och Mikko har varit kompisar sedan de var små. Egentligen har de aldrig haft så mycket gemensamt, Mikko spelade fotboll och festade, Magnus pluggade och var mest utanför. Det bara blev så att de hängde med varandra. 

I trean i gymnasiet började Yalam i deras klass och Magnus blev direkt förälskad i henne. Men han var för osäker för att säga något och hon blev i stället kär i Mikko, och de är ihop. 

Nu har Magnus förstått att Mikko är otrogen mot Yalam. Han skriver ett långt mejl till Mikko för att förklara hur han har känt det under deras uppväxt. I slutet av mejlet finns en fråga: Hur tycker du att jag ska göra? 

Jag såg henne först är den tredje fristående boken i Magnus Ljunggrens serie om unga människor som ställs inför svåra val. Det är en bok om att växa upp och drabbas av den första kärleken och om vänskap och lojalitet. 

Den här gången är det en jag-berättelse skriven i mejlform. Den tar sin början på lågstadiet och slutar i trean på gymnasiet. Dilemmat som Magnus ställs inför är säkert inte helt ovanligt, och läsaren får fundera över hur hen skulle ha gjort. 

Böckerna i serien bygger på dilemman. Hur ska man veta vad som är rätt att göra? Och finns det alltid något rätt eller fel? 

Lättlästa böcker från Vilja är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för en vuxen läsare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone