Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När Mattias Flink gick ut i krig
Isbn: 978-87-2623-673-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: augusti 2019

E-bok

När Mattias Flink gick ut i krig

'Den polisanmälan som knackades ned tidigt denna junimorgon hölls i samma lakoniska stil som polisanmälningar brukar hållas, vare sig det gäller cykelstölder, krogslagsmål eller mord: 'Tid som i fält 31 ringde kassernvakten I 13 och meddelade att det förekom skottlossning i skogspartiet omkring restaurant kullen. Polispersonal sändes till platsen och påträffade minst 5 döda personer.' '

Det hade varit övning för de tretton lottorna som befann sig i kasernen. De hade haft en underbar vecka, sommaren hade kommit, befälhavarna hade varit trevliga, och gruppen hade haft roligt. Efter sista dagens övningar var det dags att fira, alla tog på sig finkläderna, och möttes för en lyxig middag i närheten av kasernen. Stämningen var på topp, till det otänkbara inträffade.

Anders Sundelin är en svensk författare och reporter. Sundelin har som journalist gjort flera hyllade reportageserier. Som författare levandegör han både samtid och historia på ett mästerligt sätt.

Det här är ett reportage om ett brott. Ingenting är påhittat. Grundmaterialet finns i form av förundersökningar och domar, men också i tidningsartiklar utredningar, och böcker.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone