Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det är inte lätt att va vuxen, förstod jag i somras
Isbn: 978-87-2621-204-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

Det är inte lätt att va vuxen, förstod jag i somras

'Farsan var roligare förr, minns jag, fast det var länge sen. Det var då Aron, min lillebror, levde och morsan inte var deppig. Då kunde han lattja med en, spela fotboll och så där. Nu är han bara ämbetsman, hemma också.'

Sommaren börjar tidigt för sjuttonåriga Roy, när han och hans mamma tar båten ut till skärgårdsön där de har sitt sommarhus. Det är 1970-tal, och somrarna är rekordvarma. Roy håller på att bli vuxen, men är inte speciellt förtjust i tanken. Alla vuxna är så allvarliga och ledsna jämt, det enda de gör är att skyffla papper och vänta på sin korta sommarsemester.

Denna sommar ska dock Roys syn förändras, efter att han nogsamt observerat de vuxna i sitt naturliga habitat. Mystiska saker börjar hända på ön, konstiga brev som avslöjar hemligheter skickas runt och Roy försöker finna vem av sommargästerna som vill de andra ont.

Kaj Attorps är en svensk författare, samhällsdebattör och översättare. Han har under sin produktiva karriär skrivit ett flertal böcker, som fascinerat och fängslat sina läsare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone