Jump to content
Cover for Malamander
Isbn: 978-91-7893-042-5
Publisher: Modernista
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: September 2019

E-book | 28 days for loan

Malamander

EN DEL LEGENDER BITER HÅRDARE...

Det är vinter i staden Eerie-on-Sea, dimman ligger tjock och saltvatten slår mot Hotell Pärlbåtens fönster. Därinne har 12-årige Herbert Lemon - som är ansvarig för hotellets hittegods - en oväntad besökare: Violet Parma, en orädd flicka i hans egen ålder. När hon var mycket liten tappade hon bort sina föräldrar på hotellet, och hon är nu övertygad om att Herbert är den enda som kan hjälpa henne att hitta dem.

Problemet är att Violet förföljs av en märklig man med krokhand. Och att stadens legend om sjöodjuret Malamander - vars ägg gör att människors drömmar går i uppfyllelse - verkar vara sann.

Malamander är den första boken i en serie som alla utspelar sig i en liten engelsk kuststad: En kuslig, övernaturlig historia full av färgglada, egensinniga karaktärer.

THOMAS TAYLOR, [1973] är en brittisk barnboksförfattare och illustratör, utbildad vid Norwich School of Art & Design. Som nyexaminerad blev Taylors första jobb att illustrera omslaget till den engelska utgåvan av Harry Potter & de vises sten. Han har sedan dess skrivit och illustrerat flera prisbelönta barnböcker. Filmrättigheterna till Malamander har köpts av Sony Pictures.

»Underbart fantasifullt och atmosfäriskt äventyr, fullt av myter och legender.« The Bookseller väljer Malamander till månadens barnbok

»Fantasifullt historieberättande när det är som bäst.« M. G. Leonard


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone