Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Jakten på de försvunna
Isbn: 978-91-8700-766-8
Förlag: Bokförlaget Langenskiöld
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: april 2020

E-bok

Jakten på de försvunna

Allt är lugnt i Mabekernas Dal. Kriget mellan Tekitien och Mabekien är slut. Men en varm augustidag får 13-åriga Amik se något som väcker onda minnen. Det är en häst som närmar sig. På hästens rygg ligger en man som är så svårt skadad att han knappt kan tala. Vad är det som håller på att ske i landet bortom bergen? Vad är det för mystiskt folk som har angripit den skadade mannen? Har ett nytt krig börjat?

Tillsammans med två vänner ger sig Amik av till Tekitien för att få svar på gåtan. Där upptäcker de att både hästar och människor försvinner på ett svårförklarligt sätt ...

Nu kommer den andra boken i trilogin Svarta fåglar, Jakten på de försvunna. En svensk fantasyserie fylld av fart, spänning och hopp, som lyckas förmedla budskap som både barn och vuxna kan relatera till. I en värld där det mesta ska gå snabbt och hastas igenom är det viktigt att ta en stund till eftertanke. Boken tar upp ämnen som mobbing, krig och sorg, sådant våra barn möter varje dag i olika sammanhang. Saker som kan vara svåra att berätta om men som är viktiga att bearbeta. Därför är detta en bok som passar utmärkt för högläsning tillsammans med barnen för en djupare diskussion och delaktighet i läsandet.

Om författarna
Mikael Salmson och Lars Sundström, båda bosatta i Stockholm, har tidigare arbetat som svensklärare och inom posten. Med Svarta fåglar debuterade de som ungdomsboksförfattare, nu har de skrivit uppföljaren på historien om Amik, Jakten på de försvunna.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone