Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Englands historia. Från drottning Viktoria till Brexit
Isbn: 978-91-7789-259-5
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: april 2020
Uppläsare: Magnus Roosman
Length: 6 timmar 16 minuter

Ljudbok

Englands historia. Från drottning Viktoria till Brexit

”Imperiet må ha suddats ut från de politiska kartorna. Det är likväl starkare än någonsin i den kulturella dimensionen. Antalet människor som i dag känner samhörighet med brittiska företeelser är oändligt många fler än de folkskaror som hyllade drottning Viktoria på hennes jubileer och som identifierade sig med Imperiets värderingar under hennes son och sonson.”

Vi närmar oss slutet av Dick Harrisons fantastiska kunskapsresa genom Englands historia. I denna avslutande del går vi in i det senaste seklets omtumlande utveckling. Det en gång så mäktiga imperiet är nu försvagat och förminskat. Nationen drabbas hårt av två världskrig, med skyttegravskrig på kontinenten och blitzen som slår hårt mot landets större städer. Uppslitande krig följs av en kulturell storhetstid som ser både Swinging London och punken födas. I samhället sker en genomgripande omvandling under så vitt skilda politiker som Margaret Thatcher och Tony Blair. Den spännande framställningen sträcker sig ända fram till dagens Brexit.

Kvar är frågan vad som väntar England framöver. Det är en av de få frågor som Dick Harrison inte ger svar på i sitt standardverk om Englands historia, från forntid till idag.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone