Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Elefantens torn
Isbn: 978-91-8922-502-2
Förlag: Yabot AB
Kategori:
Noveller Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: juli 2020
Uppläsare: Magnus Tyrgrim
Length: 1 timme 9 minuter

Ljudbok

Elefantens torn

Cimmeriern klättrade försiktigt ned på insidan och drog sitt svärd. Han skakade av nervositet av att stå utan skydd i det nakna stjärnljuset och han rörde sig snabbt längs murens skugga tills han kom i höjd med de buskar han noterat. Hukande rusade han snabbt mot dem och snubblade nästan på en kropp som låg i kanten av buskaget. En snabb titt åt höger och vänster försäkrade honom att inga fiender var i närheten och han böjde sig ner för att undersöka. Trots det dunkla stjärnljuset kunde hans tränade ögon se en välbyggd man i silverglänsande rustning och en hjälm prydd med märket av Zamoras kungliga vakter. En sköld och ett spjut låg vid hans sida och det gick snabbt att se att vakten blivit strypt. Barbaren tittade sig osäkert omkring.
Han ansträngde sina ögon i mörkret och tyckte sig se en rörelse genom buskarna vid muren. Med svärdet draget smög han sig tyst närmare, tyst som en panter i natten. Cimmeriern uppfattade en stor kropp intill muren och var lättad över att det var något mänskligt. Då snurrade mannen snabbt runt med en flämtning och höjde näven till ett slag, men stannade mitt i rörelsen när stjärnljuset glimmade till i cimmerierns svärd. Under ett spänt ögonblick stirrade de tyst på varandra, redo för vad som än skulle hända.
"Du är ingen vakt", väste främlingen till slut. "Du är en tjuv som jag."
"Och vem är du?" viskade cimmeriern misstänksamt.
"Taurus från Nemedia."
Cimmeriern sänkte sitt svärd.
"Jag har hört talas om dig. Man kallar dig tjuvarnas prins."
Ett lågt skratt kom till svar. Taurus var lika lång som cimmeriern och tyngre. Han hade en stor fet mage men varje rörelse var smidig med en diskret kraft som också avspeglades i hans ögon. Han var barfota och bar på ett hoprullat långt rep med knutar.
"Vem är du?" viskade han.
"Conan från Cimmeria. Jag har kommit för att stjäla Yaras juvel, den som folket kallar Elefantens hjärta."

* * *

Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skräck och mytologi med action. romans, svärdsstrider och magi – det som senare kom att bli fantasy-genren "sword and sorcery". Howard skrev totalt cirka tjugo berättelser om Conan. Dessa publiceras nu i Krönikan om Hyboria.

* * *

Detta är den tredje av berättelserna om Conan (enligt Dale Rippkes kronologi) första gången publicerad 1933 i tidningen Weird Tales.

* * *

Musik av David Fesliyan (www.fesliyanstudios.com)

Ljudeffekter från Freesound.org av ivolipa, florianreichelt, digifishmusic, craigsmith, carlito62, angel-perez-grandi, tobiasludwig, ogsoundfx


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone