Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Tjuvar i huset
Isbn: 978-91-8922-503-9
Förlag: Yabot AB
Kategori:
Noveller Fantasy & SF
Tillgänglig sedan: augusti 2020
Uppläsare: Magnus Tyrgrim
Length: 1 timme 4 minuter

Ljudbok

Tjuvar i huset

Nabonidus, den röde prästen, var den som egentligen styrde staden. På en av hovets fester la han hövligt sin hand på den unge aristokraten Murilos arm. Murilo mötte prästens gåtfulla blick och undrade tyst vad som var hans hemlighet. Inga ord uttalades och Nabonidus bugade lätt och räckte över en liten guldask. Den unge adelsmannen visste att Nabonidus inte gjorde något utan anledning, hur märkligt det än syntes vara. Vid första bästa tillfälle ursäktade han sig för hovet och återvände till sin kammare. Han öppnade asken försiktigt och såg ett mänskligt öra. Ett märkligt ärr över det gjorde att han omedelbart visste vem det kom från och svetten trängde fram i hans nacke. Nu visste han vad den röde prästens gåtfulla blick hade betytt.
* * *
Robert E Howard började i slutet av 1920-talet blanda fantasy, skräck och mytologi med action. romans, svärdsstrider och magi – det som senare kom att bli fantasy-genren "sword and sorcery". Howard skrev totalt cirka tjugo berättelser om Conan. Dessa publiceras nu i Krönikan om Hyboria.
* * *
Detta är den fjärde av berättelserna om Conan (enligt Dale Rippkes kronologi) första gången publicerad 1934 i tidningen Weird Tales.
* * *
Musik av David Fesliyan (www.fesliyanstudios.com)
Ljudeffekter från Freesound.org av draftcraft, cinevid, inspectorj, worthahep88, vedas, bulbastre, jackjames-tomknevitt


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone