Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Agent Tate
Isbn: 978-91-8922-369-1
Förlag: Bookea
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Henrik Ståhl
Length: 12 timmar 26 minuter

Ljudbok

Agent Tate

Två dagar efter Adolf Hitlers självmord, den 2 maj 1945, mottar den tyske agenten Leonhard ett sista meddelande från sitt hemland. Meddelandet innehåller uppmuntrande ord och tyskarna tackar sin agent för dennes rapportering om de allierades minering av inloppet vid ryska Kolahalvön. Den man som tog emot meddelandet och som tyskarna trodde var en av deras mest värdefulla agenter var en dansk vid namn Wulf Schmidt, som i själva verket var en brittisk dubbelagent med täcknamn TATE.

Han var den dubbelagent som tjänstgjorde längst under kriget, från dess att han i september 1940 landade med fallskärm i Willingham tills kriget slutade i maj 1945. Betydligt mer än 1 000 radiomeddelanden med desinformation och vilseledande operationer lämnades via radiosändningar från TATE. Han hade levt ett intressant liv innan han 1940 värvades som tysk agent, och hans drygt fyra år som dubbelagent var fyllda av intressanta förvecklingar.

I denna hänförande historiska biografi får du en god inblick i spionernas spännande värld, samt bekanta dig med det effektiva brittiska systemet för kontraspionage, The Double Cross System.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone