Jump to content
Cover for Vino vego : så kombinerar du vin och  mat i det gröna köket
Isbn: 978-91-7985-287-0
Publisher: Tukan Förlag
Category:
Cooking, food and drink
Accessible since: October 2020

E-book

Vino vego : så kombinerar du vin och mat i det gröna köket

Bästa kombon av vin och grön mat!

I Vino Vego guidar den välkände sommelieren Michel Jamais oss till de bästa kombinationerna av vegetarisk mat och vin. Som utbildad kock visar Michel hur de gröna råvarorna bäst tas tillvara och vad man ska tänka på för att möta olika viners karaktär. Inte bara smaker och dofter spelar stor roll för samspelet, utan också texturer och till exempel kryddhetta.

Utifrån 14 vintyper har Michel Jamais skapat recept på maträtter som perfekt kombinerar matens och dryckens smaker och dofter. Det finns gott om tips på hur man kan byta ut råvaror och laga mat efter säsong och tillgång. Boken innehåller också recept på veganska buljonger och såser, den viktiga grunden för att kunna skapa smakrika vegetariska maträtter.

Vino Vego ger dig nycklarna till att själv kunna experimentera i det gröna köket så att dina mat- och vinupplevelser lyfter till nya nivåer.

Michel Jamais är en av Sveriges mest etablerade sommelierer och vinkännare. I snart 30 år har han med kunskap och passion inspirerat tiotusentals vinintresserade genom provningar, föreläsningar, sommelierutbildningar, radio- och teveinslag, samt genom böcker och artiklar.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone