Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Nattkorpen
Isbn: 978-91-2716-404-8
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: december 2020

E-bok

Nattkorpen

Nattkorpen är den första delen i serien om Månvind & Hoff, en hisnande spännande trilogi om barn på samhällets botten i 1800-talets Stockholm.

Det är en av de bistraste vintrarna i mannaminne och något skumt är i görningen, Mika hör några fulla poliser på krogen nämna ett nytt mord, men mörd­aren Nattkorpen är ju redan avrättad? Män utan uniform gör räder i fattigkvarteren på söder och en natt knackar det på dörren till barnhemmet och en mycket rädd pojke lämnar in ett nyfött barn i armarna på Mika. I snöyran tvärsöver gatan skymtar Mika konturerna av någon, vem är det och hur hänger alla ledtrådar samman med mordet?

Mika har bott på Barnhuset på Drottninggatan i hela sitt liv. Utöver att hjälpa till med de yngre barnen arbetar hon extra med att hälla upp öl på en sämre krog. För att kunna överleva i 1800-talets Stockholm har hon utvecklat en skarp iakttagelse-och slutledningsförmåga. Hon rör sig mellan de olika samhällsklasserna och hör alla rykten och allt skvaller på gatorna i kvarteret. Valdemar Hoff arbetar vid poli­sens detektiva avdelning, är ständigt i konflikt med ledningen, allmänt obekväm och till det yttre en brutal maktutövare som ingen vågar ge sig på, men det visar sig att han får stor nytta av Mika, de blir ett oväntat radarpar.


Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone