Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mormor dansade i regnet
Isbn: 978-91-7028-592-9
Förlag: Bazar Förlag
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: januari 2021

E-bok

Mormor dansade i regnet

Storsäljande, verklighetsbaserad roman om tre generationer kvinnor och en mörk hemlighet.

Juni har ärvt sina morföräldrars hus och återvänder till ön där hon växte upp. När hon röjer i huset hittar hon ett brev från 1946 och en bild av sin mormor tillsammans med en tysk soldat. Sökandet efter sanningen om mormoderns förflutna leder Juni till Berlin och en liten stad i det som blev den ryska zonen efter Tysklands kapitulation. Där konfronteras hon med en brutal och okänd historia från andra världskriget.

Mormor dansade i regnet handlar om en kvinna som har dolt sitt förflutna och vilka konsekvenser det får för hennes familj. Men framför allt är det en roman om kärlekens läkande kraft.

"Teige skriver flyhänt på en rak och följsam prosa. Hennes genuina nyfikenhet och berättarglädje är smittsam."

BTJ

"... frågorna som väcks är både drabbande och aktuella. Vem tillåts vara offer? Är det bara segrarnas historia som ska få skrivas? Och varför drabbar krigshämnden alltid kvinnorna värst?"

M-Magasin

"Norsk romantik och upplysning i berättelse om tre generationer som tar oss tillbaka till andra världskriget när 'tysketöser' var ett begrepp."

Hallandsposten

"... det är den historiska delen som är bokens styrka. /.../ man glömmer inte de fruktansvärda scenerna från kriget och kvinnornas utsatthet, både hemma och borta."

Göteborgs-Posten

"Boken är välskriven, gripande och verklighetsbaserad och den skildrar livet både i nutid och precis efter att andra världskriget har tagit slut." Bokbloggen Frölids bokhylla

"Vilken gripande historia. Här finns så mycket kärlek, sorg och hemligheter."

@stinas_boksida

"Detta är en bok som berör, skakar om och som tragiken till trots åtföljs av en spännande och djupbottnad berättelse."

@carolinesbokhylla

"Mormor dansade I regnet" är så mycket mer än en roman om tre generationers kvinnor, den är också ett viktigt tidsdokument som berättar om hur det var att leva i Norge och i Tyskland efter andra världskriget - något jag inser att jag aldrig tänkt på!"

@bibbloagneta

"En fantastisk bok som inte bara har ett otroligt vackert omslag och namn, utan som bjuder på en historia som bygger på verkliga händelser, även om romanen är fiktiv."

@lotta_boktok

"En fin berättelse med så mycket sorg men även kärlek & enorm styrka."

@sandras_bokinspo

"Trude Teige har lyckats fånga både historia, kärlek och sorg i den här pärlan till bok, och det enda jag önskar är att den hade varit lite längre."

@frusvessosbokhylla



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone