Hoppa till innehållet
Omslagsbild för 62 dagar
Isbn: 978-91-5013-287-8
Förlag: Alfabeta
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Unga vuxna Dramatik
Tillgänglig sedan: april 2021

E-bok

62 dagar

Sommarlovet blev inte alls så där härligt långt och soligt som det brukade. Femtonåriga Tom är på sommarlov med sin familj precis som han alltid är på somrarna. Men det blir inte som vanligt. En trist kväll hänger han med de andra i gänget och innan han hinner fatta vad som är på gång så har det redan skett. Ett vanligt pojkstreck förvandlas till blodigt allvar. Cilla Naumann har på ett mästerligt sätt skildrat en femtonårings kaotiska inre. Resultatet är en inkännande, otäck, spännande och rörande berättelse. (Ålder 12+) 

"Med stark närvaro skildras ett urspårande pojkstreck och en tonårings inre berg- och dal bana. Det är både poetiskt och direkt, skickligt konstruerat och fullständigt magnetiskt." Kerstin Bergman, Smålandsposten.   

"Med ett allvar och en stilsäkerhet som imponerar, tecknar Cilla Naumann i ungdomsromanen 62 dagar en 15-årig pojkes skakiga inre och yttre resa mot vuxenvärlden. Det är både poetiskt och okonstlat, på samma gång blytungt och lätt att ta till sig." David Anthin, Svenska Dagbladet

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone