Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dani dömer straff
Isbn: 978-91-7987-543-5
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: juli 2021

E-bok

Dani dömer straff

En ny utmaning för Dani!

Dani dömer är en serie om fotboll, men också en berättelse om att kämpa för att bli bättre och göra rätt. Serien handlar om Dani som älskar fotboll. Utanför plan är hon tyst och försiktig, men på plan är hon tuff. Så tuff att hon ofta hamnar i bråk med domaren. Nu är hon avstängd från matchspel och istället inleder hon en karriär som domare.

Dani älskar att spela fotboll! Mot all förmodan gillar hon också domarkursen hon går, och hon pluggar flitigt inför domarprovet. På helgen dömer hon en match mellan pojkar 8 år. Båda lagens tränare tycker att hon gör ett bra jobb. När domaren som ska döma nästa match, den mellan Danis lag och Assyriska, inte dyker upp föreslår tränarna att Dani ska döma. Döma sitt eget lag, hur ska det gå? Kan hon döma rättvist?

Sagt om Dani dömer:

”Det är en mycket bra, annorlunda och kul vinkel på ämnet fotboll som Jesper Tillberg valt i denna lättlästa bok. /…/ Dani dömer har själ och hjärta, och är en lättläst bok för fotbollsintresserade unga som verkligen ”väcker lust att läsa”.”

Staffan Wennerlund, BTJ

Jesper Tillberg har skrivit mer än 20 böcker för barn och unga, thrillers med övernaturliga inslag, magisk realism och fantasy. Men han är mest känd för sina fotbollsböcker som lockar de som älskar fotboll men som tror att de inte gillar att läsa.

I serien om Dani lyfter han fram en viktig men ibland förbisedd roll på fotbollsplanen – domaren.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsaren.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone