Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Krigarhjärta - den där känslan
Isbn: 978-91-7987-499-5
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom Lättläst
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Krigarhjärta - den där känslan

Kampsport och kärlek ger styrka

Det går bra för Siddy. Han går i gymnasiet och han och Lucy kanske snart blir ihop igen. MMA-träningen har också gett resultat, han ska ställa upp i SM. Men så skadar han sig på träningen och det är osäkert om han kan tävla.

När han och Lucy är ute stöter de på ett gäng rasister som provocerar Siddy. Han kan inte kontrollera sin ilska och dras in i ett slagsmål. Lucy blir rasande på honom och vägrar träffa honom mer.

SM närmar sig och Siddy har svårt att fokusera. Vad är det han försöker bevisa för sig själv? Och kan han vinna tillbaka Lucy?

Sagt om Krigarhjärta – Sista ronden:

”Krigarhjärta är en hoppfull och engagerande berättelse om vad vänskap egentligen är, hur den första kärleken känns och att bryta sig loss och välja hur man vill leva sitt liv.”

Helene Ehriander, BTJ

Jali Madi Susso har tränat kampsport sedan han var 16 år och på ett trovärdigt sätt skildrar han en sport som vi annars inte möter i ungdomslitteraturen.

Namnet Jali betyder griot. Griot kallas västafrikanska historieberättare och musiker. Jali Madi Susso är född i Stockholm, men känner sig lika hemma i Gambia.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone