Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flykten
Isbn: 978-91-3221-425-7
Förlag: B Wahlströms
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Flykten

"Jag känner igen huset. Det är omöjligt, men ändå är det så. Jag sugs in i bilden. En fuktig kyla omsluter mig och jag hör någon som gråter."

Trettonåriga Mika har i flera år flytt undan sorgen efter sin pappa. Inte är det lättare sedan mammans nya kille och hans son Ruben flyttat in. För att stärka den nya familjen reser de tillsammans till byn Lisdoonvarna på Irland.
Mikas mamma har ett fotografi på ett övergivet stenhus som hon tog vid ett besök i samma by för tjugo år sedan. Fotot väcker starka känslor i Mika - en otröstlig sorg som hon inte vet var den kommer ifrån. Och precis som sin mamma känner hon igen sig, trots att hon aldrig varit där.
Målet är att hitta huset och lära sig mer om dess historia. Men väl framme verkar inga bybor känna till det. Istället händer andra märkliga saker. Och vem är egentligen flickan som är så kusligt lik Mika?

Evighetens hus - Flykten är en gåtfull historia som bygger på verkliga händelser. Det är också en fängslande berättelse om två trasiga familjer som kämpar för att bli en hel. Och om en fruktansvärd period i Irlands historia som fortfarande lever kvar i människors hjärtan.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone