Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Strykpojken
Isbn: 978-91-3221-387-8
Förlag: B Wahlströms
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: augusti 2021

E-bok

Strykpojken

"Elles andetag är korta och snabba. Hon är tillbaka i mörkret. Långsamt rör hon sig mellan träden. Det spelar ingen roll vilken väg hon väljer, hon kommer ändå alltid fram till samma ställe. Lekplatsen i skogen. Och han finns där någonstans. Han väntar. Han kommer alltid att hitta henne."

I ett skogsområde i Disby ligger en övergiven gammal lekplats. Där hände något fasansfullt en gång för många år sedan. Alla i det lilla samhället känner till historien, men ingen pratar om den.
Tess, André och Elle ses vid den gamla lekplatsen efter ett långt sommarlov. Elle har något viktigt att berätta - men kvällen slutar i en fruktansvärd olycka. Tess förlorar sin bästa vän och André sin första flickvän. Tess och André tål inte varandra, men båda älskade Elle. Och snart inser de att det var något viktigt hon försökte berätta för dem den där kvällen. Båda två börjar drömma mardrömmar. Om en ond pojke. Han skrämmer dem och gör dem illa. När de vaknar upp har de blåmärken. Hur är det möjligt? Sömn är livsviktigt, om vi inte får sova blir vi galna. Men vad händer om man är för rädd för att somna? Tess och André måste ta reda på vem pojken är, vad som hänt honom och vad han vill. Annars kommer de kanske inte vakna nästa morgon.

Strykpojken är första delen i Nattlandet, en ny skräcktrilogi av Lena Ollmark, om hämnd och fasa i en värld av goda och onda drömmar.





Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone