Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Det att inte dö
Isbn: 978-91-8023-052-0
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Det att inte dö

Vinnare av 2020 års Pulitzerpris i kategorin sakprosa! 

»En magnifik och rasande bok.« The New York Times

»Ett djupsinnigt och oförglömligt verk om vår upplevelse av själva livet.« Sally Rooney, författare till Normala människor

En vecka efter sin fyrtioförsta födelsedag diagnosticeras den hyllade poeten Anne Boyer med en aggressiv trippelnegativ bröstcancer. För en ensamstående mamma som levt från lön till lön, som alltid varit den omhändertagande snarare än den som tagits om hand, blir den katastrofala sjukdomen en fullständig kris. 
Det att inte dö [The Undying] gestaltar ett sjukdomsförlopp förmedlat av digitala skärmar. Fram träder en genreöverskridande väv av cancerbedragare, lögnaktiga företag och fetischister; av kapitalismens många små mord. En memoar som hudflår läkemedelsindustrin och placerar Anne Boyer i det sällskap av kvinnliga författare som tidigare skrivit om sin sjukdom och pågående död: Audre Lorde, Kathy Acker och Susan Sontag. En upprivande skildring av överlevnad, och en 2000-talets motsvarighet till Susan Sontags Sjukdom som metafor.
I svensk översättning av Marie Silkeberg.  

ANNE BOYER, född 1973, är en amerikansk författare och poet. Hon har bland annat belönats med 2018 års Whiting Award och samma års Cy Twombly Award for Poetry. För Det att inte dö [The Undying] tilldelades hon Pulitzerpriset i kategorin General Nonfiction.

»Språket är flödande, med en personlig och upprorisk ton.« Marianne Berglund, BTJ



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone