Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Till min dotter : En kort historik över världsekonomin
Isbn: 978-91-7945-024-3
Förlag: Ordfront förlag
Kategori:
Samhälle & politik Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: september 2021

E-bok

Till min dotter : En kort historik över världsekonomin

Varför är världen så ojämlik? Den till synes enkla frågan ställdes av stjärnekonomen Yanis Varoufakis dotter. Som svar skrev han en bok i vilken han lättillgängligt och rakt på sak förklarar hur ekonomi fungerar och formar vår värld.

Han beskriver det historiska ursprunget till ojämlikhet mellan och inom stater och besvarar frågor som: När blev vinsten alltings högsta mål? Varför kan rikedom aldrig existera utan skuldsättning? Vad ligger bakom ekonomiska kriser? Och varför är ekonomers teorier en del av problemen, istället för en del av lösningen?

Genom att använda exempel ur sitt eget liv och ur kända myter och populärkultur, från Oidipus och Faust till Frankenstein och The Matrix, förklarar Varoufakis på ett underhållande och engagerande sätt varför ekonomi är vår tids viktigaste drama.

Till min dotter en kort historik över världsekonomin har legat på Sunday Times bästsäljarlista och är såld till över 30 länder.

"Ytterst tillgänglig, djupt mänsklig och uppseendeväckande originell ett kraftfullt demokratiskt verktyg i exakt rätt tid."
NAOMI KLEIN

"Varoufakis förklarar ekonomi på ett språk som alla kan förstå."
THE GUARDIAN



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone