Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Björntämjarens barn. En syskonkrönika
Isbn: 978-91-8946-880-1
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: november 2021

E-bok

Björntämjarens barn. En syskonkrönika

Boken är en familjehistorisk berättelse som utspelar sig under 1900-talet och en bit in på 2000-talet i Sverige och Danmark men också i Tyskland och delvis i USA.
Konfliktfyllda relationer mellan fyra syskon, två bröder och två systrar, driver handlingen framåt. Romanen är både en psykologisk thriller och en dokumentärroman med självbiografiska inslag.

 

Berättelsen börjar och slutar i det nordvästskånska samhället Klippan, där de fyra syskonen kommer till världen vid förra seklets början som barn till cirkusfolk, en svensk björntämjare och en ungersk trapetsartist. Björntämjarens skugga vilar tungt över barnen. På grund av skilsmässa och en ensamstående moders tidiga död placeras syskonen ut i olika fosterhem. Den dramatiska berättelsen är en resa mellan olika livshistoriska stationer och situationer, en berättelse präglad av ljus och mörker, vemod och sorg, skratt och tårar.

 

Sven-Axel Månsson är sociolog. Han har varit verksam som professor i socialt arbete vid olika universitet. Detta är hans första roman i eget namn.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone