Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Österlen
Isbn: 978-91-8971-212-6
Förlag: Polaris Fakta
Kategori:
Resor & geografi
Tillgänglig sedan: juli 2022

E-bok

Österlen

Din guide till Österlen

Österlen är ett svåröverträffat utflykts- och semestermål. I ett ofta orört landskap finns upplevelser för alla, från loppisfantaster och vandrare till barnfamiljer och foodies.

Österlen har både matkultur och spännande natur, pittoreska fiskelägen och milslånga stränder. Här finns konstgallerier, gårdsbutiker, teatrar, restauranger, kaféer, retrobutiker och yogastudior. Du kan bada, vandra, cykla, ta del av det rika kulturutbudet eller bara njuta av det berömda ljuset. Sommartid bubblar det bokstavligen av aktivitet i varje by, med smygstart vid påsk. Samtidigt existerar Österlen året runt, människor har sin vardag här i alla årstider något som ger ett stort utbud även vår och höst.

I den här guideboken beskrivs det mesta och det bästa av vad Österlen har att erbjuda. Du får tips om både välkända klassiker och helt nya upplevelser, by för by eller utifrån dessa sex teman: Cykeltur med picknick, Bad- och glasstur, En regnig dag, Konstfärd med mormor, Österlen för foodies och Vandra på Österlen. 

Bakom boken står frilansjournalisten Caroline Alesmark och fotografen Peter Carlsson, båda uppvuxna på Österlen och med djupt rotad kunskap om detta mytomspunna hörn av Skåne. Caroline har tidigare skrivit bl.a. Vandringar på Skåneleden och Gåtfulla Skåne. Peter har arbetat med olika magasin och bokprojekt i snart 25 år.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone