Jump to content
Cover for Meter i sekunden
Isbn: 978-91-8063-483-0
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: January 2023
Narrator: Anna-Carin Henricsson
Length: 5 hours 29 minutes

Audiobook

Meter i sekunden

»Årets bok. En fullkomligt sagolik roman.« Jyllands-Posten

»En rolig, välskriven bok som får läsaren att sitta som trollbunden.« Frida Jönsson, BTJ

»En klok och underhållande roman.« Betyg: 5 av 5 - Politiken


En ung kvinna flyttar till Västjylland och frågorna hopar sig. Hur småpratar man med den lokala mathandlaren? Kan man stoppa världens dårskap med en frågespalt? Vad tänker västjyllänningarna på i pauserna mellan sina meningar? Varför är folkhögskoleeleverna så glada, och hur fäller man ihop en barnvagn i ett stycke?
Meter i sekunden är en humoristisk och kärleksfull roman om en ung kvinna som flyttar till Västjylland och ska hitta en väg genom folkhögskolelivet och den västjylländska samtalsformen, och samtidigt komma in i rollen som nybliven förälder och orakel i lokaltidningens frågespalt.
I svensk översättning av Helena Hansson och Djordje Zarkovic.

STINE PILGAARD [f. 1984] är en dansk författare som slog igenom i hemlandet 2012 med debutromanen Min mor siger, för vilken hon tilldelades Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat. Meter i sekunden [2020] har vunnit både det prestigefyllda De Gyldne Laurbær-priset och Weekend-avisens Litteraturpris, nominerats till bland annat Politikens Litteraturpris, fått lysande kritik och sålt i över 80.000 exemplar bara i Danmark.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone