Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kungen : Sveriges ledare
Isbn: 978-91-2716-878-7
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Kungen : Sveriges ledare

Efter de två omtalade böckernaDjursholmochHandels, kommer nu Mikael Holmqvists tredje bok om Sveriges eliter:Kungen – Sveriges ledare.

2023 har Carl XVI Gustaf suttit på tronen i 50 år. Baserat på ett rikt och omfattande forskningsmaterial undersöker Mikael Holmqvist hur kungen kan förstås som ”Sveriges ledare”, utifrån nutida sociala och politiska utgångspunkter.

En central fråga är hur kungen profileras som statschef, och hur en viss image av honom har skapats. Holmqvist visar på hur kungens profil i hög grad är ett resultat av dagens marknadsekonomiska samhälles krav och förväntningar, där näringslivets eliter har kommit att bli vår tids ledare och symboler för framgång.

Genom sina aktiviteter, tal och uttalanden som landets statschef, förkroppsligar och symboliserar kungen det marknadsekonomiska samhället, där begreppet ”ledarskap” är centralt för hur han framställs, det vill säga idealiserandet av allas vår förmåga att vara aktiva, engagerade, företagsamma, entreprenöriella, och att tänka positivt.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone