Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Om kärlek – konsten att älska
Isbn: 978-91-9863-996-4
Förlag: The Book Affair
Kategori:
Religion Filosofi Medicin & hälsa Hus & hem
Tillgänglig sedan: april 2023
Uppläsare:
Olle Carlsson
Fotini Carlsson
Length: 2 timmar 51 minuter

Ljudbok

Om kärlek – konsten att älska

Den rikskända prästen Olle Carlsson skriver tillsammans med sin livskamrat, journalisten Fotini Carlsson, om det tidlösa ämnet kärlek. I reflektioner, personliga berättelser och med inspiration från allt mellan antiken, Bibeln och populärkulturella uttryck sätter de fingret på vår tids livslögner och kärlekens oanade möjligheter. Om kärlek är hoppingivande, stärkande, tillåtande och skänker livsmod. För störst av allt är kärleken!  

Alla söker vi efter kärlek, men vad är egentligen kärlek? Är kärlek bara en känsla eller är den något man faktiskt gör? Är kärlek att följa sitt hjärta, även om det kan skapa oro hos andra? Vad händer om man tar till sig den ofattbara sanningen att man är alltigenom vacker, fullständigt accepterad och älskad precis som man är om man vågar lyssna på sin egen inre röst istället för att bara se till ytan?  

Boken är fylld med Olles och Fotinis frågor att reflektera kring, samt citat att kontemplera och finna djupare mening i. Med Olle Carlssons praktiska teologi, baserad på värme, gemenskap och medkänsla blir det så mycket lättare att vara medmänniska och att både våga väcka kärlekens kraft inombords och rikta den utåt. Så ta boken till ditt hjärta och låt den bli en hoppingivande vän i både goda och svåra stunder.  

Olle Carlsson är prästen som gjorde sig känd som publikdragare i Svenska kyrkan. Under många år ledde han arbetet som präst och kyrkoherde i landets mest välbesökta församling på Södermalm i Stockholm med överfulla gudstjänster och banbrytande sociala och kulturella projekt. Han är också författare till ett tiotal böcker om livsfrågor, andlighet och tro såsom Kristendom för ateister, Livsstegen 12 steg till inre hälsa och Just idag 365 tankar för sinnesro. Idag verkar han som författare, föreläsare och teologisk ledare i Kontempel.  

Fotini Carlsson är journalist och medförfattare till flertalet av Olle Carlssons böcker. Paret har även initierat det rikstäckande självhjälpsprogrammet Livsstegen och retreatcentret Kontempel tillsammans.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone