Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gottigheter : en kokbok
Isbn: 978-91-8037-702-7
Förlag: Tukan Förlag
Kategori:
Matlagning, mat & dryck
Tillgänglig sedan: april 2023

E-bok

Gottigheter : en kokbok

Hur skriver man en kokbok då?

Du måste skriva en matsked smör. Så man vet exakt.

Jag tittar på min bästis.

Det blir en klick, säger jag och ler.

För mig är det inte så himla noga. Det är måttenheter som en klick, en näve och en nypa.

Recepten i boken innehåller givetvis ordentliga mått, men jag tycker om att låta rätterna få bli lite som det blir. Att tillsätta lite mer citron, låta en vardagsmiddag bli till en festlig helgmåltid, byta ut ris till nudlar, fritera fetaost i stället för kyckling, veva ihop en egen majo ibland samtidigt som Hellmans färdiga är toppen. Lägg till, ta bort, byt ut. Du fattar grejen! Jag hoppas kunna ge dig en stor dos inspiration och vägleda dig i matlagningen, men jag vägrar uppmuntra till att recept är den enda rätta vägen.

Bara gottigheter! Här är kokboken för dig som älskar allt som är gött, enkelt va? Vad sägs om kanderade jalapeños, öppen kantarellasagne med bränd grädde eller chili cheese-churros? I Gottigheter har matkreatören Jennifer Eriksson samlat sina allra godaste recept, allt från smått till stort, salt till sött, mat till dryck. Hon bjuder in till att testa lite av allt, dela eller inte dela, låta maträtterna komma in lite pö om pö eller sätta ihop en riktigt go, hederlig trerättersmeny.

Man kan så lätt få för sig att god mat måste vara svår att laga, men här motbevisas det. Under helgen äter du kanske grillad tonfisktacos och skålar i egengjord fläderchampagne tillsammans med dina vänner, och på tisdagenskvällen vill du i stället ro ihop en snabb bearnaisepasta och slänga dig på soffan. Recepten passar för alla tillfällen, för såväl nybörjaren som gourmanden, vardag som fest, vegetarianen som köttätaren. I Gottigheter finns något för alla. Här ligger fokus på att mat är mat. Och mat är gött!

Jennifer Eriksson och hennes Instagramkonto @gottigheter inspirerar tiotusentals människor dagligen med matglädje, kul recept, upplägg med steg för steg-bilder och spännande smakkombinationer.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone