Jump to content
Cover for Wilhelm Meisters läroår
Isbn: 978-91-7499-776-7
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: April 2023

E-book

Wilhelm Meisters läroår

Den unge köpmannen Wilhhelm Meister känner sig kvävd av ett liv fyllt av ekonomi och borgliga regler. Han drömmer sig tillbaka till barndomens dockteater som introducerade honom för teaterkonstens magi och födde en längtan till scenen. Denna längtan börjar han så sakteliga agera på, genom nya vänskaper och eget skrivande.
Wilhelm Meisters läroår hade enormt inflytande på sin samtid och var stilbildande för romantiken. Med sitt fokus på en ung persons utveckling och lärande om livet introducerade den genren bildningsroman, som sedan fått många efterföljare.
I översättning av Teresia Eurén.

JOHANN WOLFGANG VON GOETHE [1749-1831] var en tysk diktare och författare. Goethes arbete var banbrytande och spänner över flera fält, bland annat poesi, dramatik, humanism och teologi. Han är en nyckelfigur inom den tyskspråkiga litteraturen och har haft ett omätbart inflytande på tyska filosofer som Hegel och Shiller. Goethe debuterade med Den unge Werthers lidande [1774], 1808 kom hans magnum opus, den första delen av teaterstycket Faust.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone