Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Elektra
Isbn: 978-91-7499-674-6
Förlag: Modernista
Kategori:
Dramatik
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Elektra

Sofokles tragedi Elektra är en mörk och fängslande berättelse om hämnd och förlust. Elektra, dotter till Agamemnon och Klytaimnestra, har levt ett liv i smärta och sorg sedan hennes far mördades av sin egen hustru och hennes älskare. Nu törstar Elektra efter hämnd och drömmer om att se sin mor och hennes älskare döda.
I denna gripande pjäs utforskar Sofokles destruktiva effekterna av hämnd och hur det kan förvandla en person till en hänsynslös och kallblodig mördare. Samtidigt tar han upp frågor om rättvisa och moralisk ansvarighet, och utmanar oss att reflektera över hur vi hanterar våra egna känslor av ilska och hämndbegär.
Elektra är en mästerlig tragedi som har fascinerat och inspirerat läsare och teaterpublik i århundraden. Sofokles skapar en stark och gripande berättelse om en kvinna som kämpar mot en värld som är full av smärta och förlust, och som söker rättvisa och upprättelse på sitt eget sätt.
I översättning av Emil Zilliacus.

SOFOKLES [ca 497 f.Kr. - 406 f.Kr.] var en grekisk dramatiker och tragediförfattare. Enbart sju dramer av hans stora produktion har bevarats i sin helhet för eftervärlden. Sofokles var enormt populär under sin livstid och belönades med högsta pris i alla dramatiska tävlingar som hölls i Aten. Därtill var han en högt uppsatt politisk ämbetsman i staden och dyrkades som halvgud efter sin död. Till Sofokles mest framstående verk hör Kung Oidipus och Antigone.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone