Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans
Isbn: 978-91-8969-053-0
Förlag: Ordberoende Förlag AB
Kategori:
Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: september 2023
Uppläsare: Lydia Capolicchio
Length: 10 timmar 1 minut

Ljudbok

Postcovidlotteriet : om pandemins osynliga svans

Lisa Norén var en frisk läkare som älskade sitt liv, allt var möjligt. På fritiden sprang hon maraton i morotskostym, och hon debuterade vid 45 års ålder som ishockeymålvakt.

Numera får hon kärlkramp av att tvätta håret. De tunnaste kärlen i hjärtmuskeln visade sig ha skadats efter covid, men även som läkare var det svårt att få rätt vård. För andra verkar det omöjligt att bli undersökta och hjälpta.

Många har inte blivit trodda när de berättat hur de mår och har inte ens undersökts av någon postcovidkunnig specialist, trots att de nu varit sjuka i flera år. Det är orättvist.

Lisa vill bidra till ökad kunskap och samtal om postcovid, för att vården inte ska bli som ett lotteri. Med exempel från sin egen patientresa lär hon dig om vad vården och forskarna numera vet om postcovid. Kunskap är den bästa bördan vi kan bära på vägen.

Hon skriver också om hur sjukvården och myndigheterna har hanterat postcovid, och har förslag på hur man skulle kunna göra det bättre. Varför är det så bra att lyssna på patienterna? Vad händer om man inte gör det?

Än är det inte för sent att göra det bättre. Det här är berättelsen om postcovid från en läkare som själv drabbats.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone