Jump to content
Cover for Roten som bär dig; om Israel i Nya testamentet
Isbn: 978-91-8985-617-2
Publisher: Semnos förlag
Category:
Religion & Beliefs
Accessible since: November 2023
Narrator: Håkan Sunnliden
Length: 6 hours 15 minutes

Audiobook

Roten som bär dig; om Israel i Nya testamentet

Det räcker med att nämna namnet Israel så reagerar folk på olika sätt. En av många svårigheter med att skriva en bok om Israel är just att ämnet är så komplext. Många nalkas ämnet med ett historiskt perspektiv och andra med ett politiskt. Andra intresserar sig mest för den framväxande kulturen. Några talar om Nobelpristagarna och andra om Schlagerfestivalen. Det är som om var och en har sina intressen av och uppfattningar om Israel. 

Den som läser sin bibel kan inte undgå ämnet. Men undervisning om Israels ställning i bibeln och i ändens tid är sällsynt idag. Författaren skriver lättförståeligt och inspirerande om Israels unika roll i Nya testamentet. Det går nämligen inte att bara förpassa Israel till Gamla testamentet. Den spännande upptäckten att Israel är Guds redskap personifierat i Jesus Kristus ger nya, fascinerande perspektiv. 

Håkan Sunnliden prästvigdes för tjänst i Svenska kyrkan 1978 av biskoparna Bo Giertz och Bertil Gärtner. Håkan är gift med Kari och tillsammans har de tre vuxna barn och åtta barnbarn. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone