Jump to content
Cover for Blunda och tänk på något annat : en sann berättelse
Isbn: 978-91-8980-786-0
Publisher: Lind & Co Förlag
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: November 2023
Narrator: Ella Schartner
Length: 7 hours 15 minutes

Audiobook

Blunda och tänk på något annat : en sann berättelse

Anna Lidén har just fyllt 13 när hon följer med en kille hem efter skolan. Anna är en helt vanlig tjej, med en helt vanlig familj som går på en helt vanlig skola i ett lagom fint område i Stockholm. Niklas är varken ovanlig eller särskilt snygg. Men han är lång och skriver gulliga meddelanden. Framförallt är han 17 år och ska bli Annas väg in i populäritet och vuxenliv. Men något blir fel, väldigt fel, något som Anna inte riktigt förstår. Ordet våldtäkt larmar i henne och en sak är klar: Niklas har gjort något man inte får göra. När hon försöker berätta blir omgivningen perplex. Det är som att ingen tror henne och Anna själv börjar göra allt i sin makt för att vifta bort det som hänt. Våldtäkten får Annas värld att långsamt rasa samman. När hon tre år senare träffar en ny kille som föreslår att hon ska sälja sig för pengar, ser hon ingen anledning att säga nej. Där och då tar Anna ett kliv in i en mörk värld. Bland hennes kunder finns Sveriges elit, författare och politiker. Resan tillbaka till ett vanligt liv ska visa sig bli lång och snårig.

"Blunda och tänk på något annat" är en sann och skakande skidring av hur det är att leva som prostituerad i Sverige. Men också om hur man tar sig ut, och erövrar sina inre demoner.

ANNA LIDÉN (f. 1988) är uppvuxen i Stockholm och sitter i styrelsen för organisationen Inte din hora. "Blunda och tänk på något annat" är hennes första bok.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone