Hoppa till innehållet
Omslagsbild för De förbjudna böckernas bibliotekarie
Isbn: 978-91-8072-244-5
Förlag: HarperCollins Nordic
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: december 2023

E-bok

De förbjudna böckernas bibliotekarie

Tre tider, tre kvinnor, en gemensam kamp för böckernas överlevnad.

Berlin 1933. Efter sin framgångsrika debutroman får den amerikanska författarinnan Althea James en inbjudan från självaste Joseph Goebbels att delta i ett kulturutbytesprogram i Tyskland. För Althea känns Berlin gnistrande och spännande, en möjligheternas stad. Men den föreställningen förändras snabbt när hon möter Dev, en kvinna som visar henne det riktiga Berlin.

Paris 1936. Hanna Brecht har flytt Tyskland och förföljelsen efter att ha förlorat allt hon hållit kärt. Paris är inte den fristad hon tänkt sig, men på De förbjudna böckernas bibliotek fylls hennes liv sakteliga med ny mening.

New York 1944. Sedan Vivian Childs man dödades i striderna mot nazisterna har hon fört ett eget krig mot den politiker som beslutat att avbryta hennes hjärteprojekt: att tillhandahålla böcker till miljontals soldater utomlands. Hon måste få senatorn att dra tillbaka beslutet – och till hjälp tar hon en alldeles särskild bibliotekarie.

***

BRIANNA LABUSKES är politisk journalist och författare. De förbjudna böckernas bibliotekarie är hennes första historiska roman.

***

”Labuskes lyfter inte bara frågan om censur, förtryck och avhumanisering utan påminner också om att historien upprepar sig. Samtidigt planterar hon små frön av hopp genom sina karaktärers vägran att låta berättelserna som ska föra oss samman tystas.”
Booklist

”En medryckande och sakkunnigt berättad historia, som påminner oss om farorna med censur, om böckernas kraft och den plikt vi alla har att stå upp för de friheter vi värdesätter.”
Kristin Harmel, författare





 


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone