Jump to content
Cover for Stegar
Isbn: 978-91-2718-418-3
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Novels
Accessible since: February 2024

E-book

Stegar

Vi har ritualer för att hantera sorg. En dödsannons, en krans, en gravplats. Men vad händer när man inte får del i en sådan gemenskap, när sorgen blir något ensamt och hemligt?

Kvinnan iStegarär nyseparerad tvåbarnsmamma. Hon förlorar en man som har börjat komma henne nära, kanske mer än hon förstått. I starka fragment tecknas berättelsen av vad det var som hände och hur förlust förvandlar en människa. Hur tomrum rymmer sin motsats, får det som finns kvar att lysa så starkt.

Stegarär den avslutande delen i Elin Willows tematiska romantrilogi som inleddes med Inlandet och fortsatte medNya namn. Den utforskar kvinnors inre känslovärldar i olika stadier av ett liv, intresserar sig för tid och tidens gång. Genom att närma sig intensiteten i det vardagliga, i själva görandet av livet, är romanerna experiment i absolut lojalitet mot det upplevda:

Willows tonträff är mycket exakt, berättarrösten är fullständigt trovärdig…

Ingrid Elam, DN

Att skildra det lågmälda och vardagliga med en intensitet som gör att läsaren fastnar kräver sin författare. Elin Willows är en sådan författare.

Borås Tidning


Elin Willows debuterade med den kritikerhyllade romanenInlandet 2018, boken filmatiserades och översattes till flera språk. 2021 kom hennes andra romanNya namn.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone