Jump to content
Cover for Detektivkusinerna och de försvunna kaninerna
Isbn: 978-91-8092-279-1
Publisher: Idus förlag
Category:
Children's books 6-9 years
Accessible since: April 2024
Narrator: Helena Unee
Length: 1 hour 1 minute

Audiobook

Detektivkusinerna och de försvunna kaninerna

Sonja och Milton är kusiner och spenderar sommaren ute i mormor och morfars stuga. Där driver kusinerna sin detektivbyrå, och de har knappast sommarstängt. En morgon kommer grannen Lotta inspringande. Flera av hennes kaniner har försvunnit! Kvar i buren finns nu bara två.

Detektivkusinerna sätter genast igång med att samla in bevis. Men ju längre in i mysteriet de kommer, desto märkligare blir fallet ...

Vems örhänge är det de hittar i jorden? Varför har Maria plåster på fingrarna? Och plötsligt är kaninerna som blivit kvar utbytta mot några andra! Kommer kusinerna kunna lösa fallet innan fler kaniner försvinner?

 

Mycket bra, tycker BTJ som ger boken högt betyg

"Detektivkusinerna och de försvunna kaninerna är skriven av författaren Anna Hansson och illustrerad av Linda Mill. Anna Hansson är lärare och har skrivit många böcker tidigare. Illustratör Linda Mill har skapat de uttrycksfulla karaktärerna som läsaren får ta del av i de 20 teckningarna i boken. I tolv kapitel får läsaren följa Milton och Sonja som har en detektivbyrå där de löser brott varje dag förutom på julafton. [...] Boken är en rolig inblick i barnens sommarlovsliv med njutningsfulla pauser med pizza och bad samtidigt som uppdraget tas på största allvar. Mysteriet tätnar när kaninerna är tillbaka men de andra två plötsligt fattas. Historien vecklas ut på ett humoristiskt och genomtänkt vis utan att något avslöjas under berättelsens gång vilket underhåller läsaren till sista sida."

Lektör Emma Moritz, BTJ-häfte nr 20, 2023


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone