Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Förövarpsykologi : om våldtäkt, incest och pedofili
Isbn: 978-91-2712-254-3
Förlag: NoK Akademisk
Kategori:
Samhälle & politik Psykologi
Tillgänglig sedan: november 2011

E-bok

Förövarpsykologi : om våldtäkt, incest och pedofili

Vi möter dem på löpsedlar och i nyhetssändningar förövare av grova brott som våldtäkt och incest. Vad är det egentligen som försiggår inom dem? Kan vi förstå de människor som utfört dessa gärningar? Med utgångspunkt i psykodynamisk teori vill författarna till denna bok ge en bild av förövarnas psykologiska bakgrund. De ställer frågan: Vad vill dessa människor säga oss med sina gärningar? Grundsynen är att förövarna är människor som orsakar andra människor lidande utifrån ett eget stort lidande. Författarnas utgångspunkt är att kunskap om ett beteende underlättar möjligheten att förändra det. På så sätt blir behandlingen av förövaren också ett sätt att värna om offret.

Vi får en genomgång av teoribildning på området samt en beskrivning av olika behandlingsformer, både i Sverige och utomlands. Inga Tidefors Andersson och Elisabeth Kwarnmark är båda psykoterapeuter och har mångårig erfarenhet från arbete med sexualbrottsdömda. De redovisar erfarenheter från verksamheten vid Skogomeanstalten utanför Göteborg där de under årens lopp mött närmare två hundra förövare av sexuella övergrepp.

Tillsammans med Birgitta Göransson har de tidigare givit ut Männen bakom kvinnovåldet (I988). Inga Tidefors Andersson har medverkat i Rättspsykologi (I996) och Elisabeth Kwarnmark är medförfattare till Ett barn for illa (I989) samt Sexologi (I994).

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone